- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Hubové zemiakové placky
Hubové zemiakové placky
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 g čerstvých húb
- 1 lyžica masla
- 500 g zemiakov
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sušenej majoránky
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 41/4 lyžičky drvenej rasce
- štipka soli
- 100 g hladkej múky
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
150 g húb nakrájajte na malé kúsky alebo na plátky. V panvici rozohrejte maslo a huby restujte 7–10 minút dozlatista. Ak máte sušené huby, povarte ich (asi pol hrsti) vo vode po dobu 20 minút a potom sceďte.
2. Krok
Zemiaky nastrúhajte nahrubo. Vytlačte prebytočnú tekutinu a vložte do misy. Pridajte orestované (prípadne uvarené) huby , vajcia, pretlačený cesnak , majorán, tymian, rascu a väčšiu štipku soli. Premiešajte a do zmesi postupne vmiešajte múku. Bude vám stačiť 80-100 g.
3. Krok
Na panvici rozohrejte olej - asi pol centimetra. Pomocou lyžice alebo naberačky preložte kopček cesta do panvice a rozprestrite do rovnomernej placky. Vymažte z oboch strán dozlatista – z každej strany to potrvá asi 3 minúty. Po vybratí nechajte chvíľu odkvapkať na papierovej utierke. Ideálne si utierku položte na mriežku, aby sa zemiakové placky „nezapotili“ a zostali chrumkavé. Placky pri servírovaní môžete prizdobiť orestovými plátkami húb..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
836 videní