- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Hubový krém s cesnakom: Vôňa lesa na vašom stole
Hubový krém s cesnakom: Vôňa lesa na vašom stole
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 50min
Máte radšej zbieranie alebo konzumáciu húb? Pusťte do svojho domova vôňu lesa a pripravte si tento lahodný hubový krém, ktorý poteší celú rodinu!
Suroviny
- 500 g čerstvých húb
- 2 cibule
- 50 g masla
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 1 lyžička mletej rasce
- 6 vetvička čerstvého tymiánu
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie (12 %)
Postup prípravy
1. Krok
Príprava húb a cibule: Huby dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nasekajte a na panvici ju speňte na rozpustenom masle. Akonáhle cibuľa zosklovatí, pridajte nadrobno pokrájaný cesnak a po chvíli aj huby. Niekoľko kúskov húb si môžete nechať na ozdobu.
2. Krok
Ochuťte zmes: Zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a otrhané lístky tymiánu (nechajte si asi dve vetvičky na ozdobu). Nechajte huby zmäknúť a pustiť šťavu. Následne ich zalejte zeleninovým vývarom a asi 20 minút povarte na miernom plameni.
3. Krok
Mixovanie: Polievku dôkladne rozmixujte, podľa chuti dochuťte a nakoniec pridajte smotanu. Ešte chvíľu povarte a potom zložte z plameňa.
4. Krok
Servírovanie: Hotový krém rozdeľte do hlbokých misiek, ozdobte zvyšnými hubami a čerstvým tymiánom. Poctivú chuť hubového krému si najlepšie vychutnáte s kúskom čerstvého chleba.
Pustite sa do varenia a užite si tento lahodný pokrm!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
71 videní