Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hubový krém s cesnakom: Vôňa lesa na vašom stole

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Hubový krém s cesnakom: Vôňa lesa na vašom stole
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Hubový krém s cesnakom: Vôňa lesa na vašom stole Foto: www.freepik.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 50min

Máte radšej zbieranie alebo konzumáciu húb? Pusťte do svojho domova vôňu lesa a pripravte si tento lahodný hubový krém, ktorý poteší celú rodinu!

reklama:

Suroviny

  • 500 g čerstvých húb
  • 2 cibule
  • 50 g masla
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 6 vetvička čerstvého tymiánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie (12 %)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb a cibule: Huby dôkladne očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nasekajte a na panvici ju speňte na rozpustenom masle. Akonáhle cibuľa zosklovatí, pridajte nadrobno pokrájaný cesnak a po chvíli aj huby. Niekoľko kúskov húb si môžete nechať na ozdobu.

2. Krok

Ochuťte zmes: Zmes osoľte, okoreňte, pridajte drvenú rascu a otrhané lístky tymiánu (nechajte si asi dve vetvičky na ozdobu). Nechajte huby zmäknúť a pustiť šťavu. Následne ich zalejte zeleninovým vývarom a asi 20 minút povarte na miernom plameni.

3. Krok

Mixovanie: Polievku dôkladne rozmixujte, podľa chuti dochuťte a nakoniec pridajte smotanu. Ešte chvíľu povarte a potom zložte z plameňa.

4. Krok

Servírovanie: Hotový krém rozdeľte do hlbokých misiek, ozdobte zvyšnými hubami a čerstvým tymiánom. Poctivú chuť hubového krému si najlepšie vychutnáte s kúskom čerstvého chleba.

reklama:

Pustite sa do varenia a užite si tento lahodný pokrm!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

71 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.