- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- huby
- Hubový paprikáš s haluškami
Hubový paprikáš s haluškami
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg šampiňónov
- 2 cibule
- 2 papriky
- 4 paradajky
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- podľa chuti mletá rasca
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice kyslej smotany
- Na halušky:
- 400 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1 dcl vody
- Na podávanie:
- kyslá smotana
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Zeleninu umyjeme a potom huby.. Môžete ich aj ošúpať , ale stačí dobre umyť od zeme.. Hlavy húb rozkrojíme na polovice a potom nakrájame na plátky aj s hlúbikom..
2. Krok
Do väčšej panvice alebo do hrnca si dáme trochu oleja a orestujeme na ňom huby.. Počkáme kým pustia vodu a potom ich restujeme kým sa voda neodparí.. Huby presypeme do misky.. Do panvice zas dáme trochu oleja o pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu , nakrájanú papriku a paradajky na menšie kúsky.. Spolu podusíme , pridáme soľ mleté čierne korenie a rascu.. Podľa potreby dolejeme vodou .. Pridáme kyslú smotanu premiešame a potom na záver pridáme podusené huby.. dochutíme podľa vlastného uváženia..
3. Krok
Halušky: Medzitým dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca, dobre ju osolíme. V miske zmiešame múku s vajíčkami, soľou a trochou vody. Vymiešame husté cesto. Halušky vhadzujeme haluškovačom do vriacej vody.. Počkáme kým vyplávajú na povrch a povaríme ešte 3 - 4 minúty.. Potom scedíme , necháme odkvapkať a premiešame s trochou oleja aby sa nelepili..
4. Krok
Hubový paprikáš podávame s haluškami , s lyžicou kyslej smotany a s nasekanou petržlenovej vňate..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2901 videní