- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Hubový paprikáš s haluškami s medvedím cesnakom
Hubový paprikáš s haluškami s medvedím cesnakom
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- Paprikáš:
- 1 cibuľa
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- soľ podľa chuti
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 800 g šampiňónov
- 150 g kyslej smotany
- 1 lyžica hladkej múky
- Halušky:
- 500 g polohrubej múky
- 3 vajcia
- 150 g medvedieho cesnaku
- soľ podľa chuti
- 1 lyžica oleja
- Pri podávaní :
- petržlenová vňať
- kyslá smotana
Postup prípravy
1. Krok
Na rozohriatom oleji speníme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu. Odstavíme z ohňa, posypeme paprikou a dôkladne premiešame. Osolíme, pridáme paradajkový pretlak a trochu vody, potom opäť dáme na oheň a privedieme do varu. Pridáme očistené hlavičky húb nakrájané na štvrťky.. Ak treba, podlejeme ešte trochou vody a na miernom ohni varíme, kým huby nezmäknú.
2. Krok
Kyslú smotanu vymiešame dohladka s múkou, 1 dl vody . Výsledná zmes sa pridá k ostatným a zahustí sa miešaním.
3. Krok
Na halušky, dajte múku do misy s nadrobno nakrájaným medvedím cesnakom, vajíčkami ,trochou soli a pridáme toľko vody, aby vzniklo husté cesto. Halušky hádžeme vo vriacej osolenej vode a po častiach varíme. Uvarené sú, keď sa každý kúsok vypláva povrch vody. Nakoniec precedíme a zmiešame s trochou oleja. Hubovú paprikáš podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať aj s lyžicou kyslej smotany ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
424 videní