Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Huricane roláda s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Huricane rolada s mascarpone kremom.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 60 g mlieka
  • 60 g oleja
  • 100 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 110 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 lyžica kakaa
  • 2 lyžice vriacej vody
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava piškóty : V miske zmiešajte mlieko ,olej a 20 g cukru. Premiešame. Pridáme preosiatu múku a vymiesime homogénne cesto. Pridajte k nemu 4 žĺtky a 1 celé vajíčko. Miešajte do hladka.

2. Krok

Kakaový prášok zalejte vriacou vodou a vymiešajte do hladka..

3. Krok

Vyšľahajte 4 bielka s 80 g cukru do tuha..

4. Krok

Sneh spojíme s cestom a stierkou jemne vmiešame zdola nahor, až kým nebude cesto hladké. Zároveň sa snažíme z hmoty vytlačiť čo najmenej vzduchových bublín.

5. Krok

200 g výsledného cesta prelejte do samostatnej misky a pridajte do nej kakaovú hmotu. Jemne premiešajte.

6. Krok

Plech prikryte papierom na pečenie. Nalejte naň bledé cesto a uhlaďte ho. Nalejte čokoládové cesto na vrch čo najrovnomernejšie, vezmite vidličku a nakreslite mriežku tak, že ju ponoríte na úplné dno plechu.

7. Krok

Piškótu pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 160°C. Potom zvýšime ohrev na 180°C stupňov a pečieme ďalších 10 minút. Hotovú piškótu preklopte na pocukrovanú čistú utierku a opatrne stiahnite papier na pečenie. Potom piškótu zviňte do rolády a nechajte úplne vychladnúť..

8. Krok

Na krém zmiešajte studenú smotanu a mascarpone a šľahajte dohladka. Na samom konci šľahania pridajte práškový cukor.

9. Krok

Keď piškóta úplne vychladne natrieme ju s mascarpone krémom a nazad pevne zrolujeme..

10. Krok

Hotovú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.. Potom nakrájame na porcie..

reklama:

2.jpg
www.vkusnyblog.ru
3.jpg
www.vkusnyblog.ru
4.jpg
www.vkusnyblog.ru
5.jpg
www.vkusnyblog.ru
6.jpg
www.vkusnyblog.ru
7.jpg
www.vkusnyblog.ru
8.jpg
www.vkusnyblog.ru
Hurricane roll.jpg
www.vkusnyblog.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

519 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.