Huspenina
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5:0 hod
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1 bravčové kolienko
- 4 bravčové nožičky
- 1 kg bravčovej kože
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1 cesnak
- bobkový list
- celé čierne korenie
- nové korenie
- soľ
- 5 litrov vody
Postup prípravy
1. Krok
Mäso umyjeme, ak treba očistíme, zeleninu očistíme, cesnak prerežeme na polovicu cez hlavu .
2. Krok
Všetko spolu s koreninami dáme variť do veľkého hrnca, varíme pomaličky 4 - 5 hod. Huspenina uvarená vtedy,keď mäso odpadáva od kosti. Pri varení do huspeniny nezasahujeme, nemiešame pri pomalom varení sa huspenina vyčistí sama.
3. Krok
Mäso vyberieme a necháme vychladnúť, vývar scedíme ochutíme ak treba soľou. Ak je vývar mastný, masť pozberáme naberačkou.
4. Krok
Pripravíme si misky do ktorých budeme huspeninu naberať.. Môžete použiť plastové nádoby,tanieriky alebo porcelánové misky..
5. Krok
Na dno misky najskôr dáme pooberané mäsko, ak máte radi môžete pridať aj nadrobno nakrájanú mrkvičku alebo natvrdo uvarené vajíčko.Všetko robte podľa toho čo máte radi..My pripravujeme viac druhov..So zeleninou, bez zeleniny, bez mäsa s vajíčkom atď.
6. Krok
Huspeninu necháme na chladnom mieste zatuhnúť..Už po hodine uvidíte ako huspenina sadá...Podávame s nakrájanou cibuľkou , ochutenú s octom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16224 videní