Išlerky
- Kusov: 80
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 450 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 150 g mletých orechov
- 200 g masla
- 100 g masti
- 150 g práškového cukru
- štipka soli
- trochu škorice
- Na plnenie:
- marhuľový džem
- Na polevu:
- 200 g čokolády na varenie
- 50 g bielej čokolády
- 2 lyžice masla
Postup prípravy
1. Krok
Rýchlo premiešame múku, mleté orechy, sódu , škoricu , práškový cukor a oba studené tuky..Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu odpočívať.
2. Krok
Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme rovnaké kolieska ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.
3. Krok
Koláčiky pečieme pri 180°C 8 - 9 minút.Po upečení necháme úplne vychladnúť a zliepame dve kolieska k sebe džemom.
4. Krok
Potom si rozpustíme obe čokolády s trochou masla a najskôr išlerky namáčame do tmavej čokolády a potom s bielou čokoládou urobíme tenké prúžky ktoré môžete špáradlom alebo šlajdlou pri troche zručnosti nadekorovať.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11122 videní