Išlerky
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 150 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla
- 1 lyžica rumu
- 200 g malinového džemu
- 200 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Múku, orechy a práškový cukor preosejeme, pridáme maslo a rum. Rýchlo vymiesime cesto. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Hotové rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenko a vykrajujeme kolieska ..Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10-12 minút do zlatista. Je dobré, ak sa nám zdajú koláčiky ešte trochu mäkké, chladnutím stvrdnú..
2. Krok
Keď vychladnú, malinovým džemom zlepte kolieska. 3/4 čokolády rozpustíme nad parou ,asi na 50 stupňov, odstavíme z ohňa a pridáme zvyšnú čokoládu. Premiešame, počkáme, kým trochu vychladne (asi na 32 stupňov), a nalejeme na kolieska.. Čokoládu na vrch navedieme nožom alebo malou lyžičkou a necháme stuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
583 videní