Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Najjednoduchšia čokoládová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Najjednoduchsi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
torta-pinjur-pjat.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 90 g masla
  • 90 g čokolády na varenie
  • 90 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • Pomarančová kôra
  • Forma priemer 20
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 10 g práškovej želatíny
  • 200 g tmavej čokolády
  • 80 g medu
  • štipka mletej škorice
  • 300 g kyslej smotany
  • Na ozdobu:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Celé vajcia a cukor vyšľahajte do peny, zosvetlite a strojnásobte vaječnú zmes. Maslo a čokoládu rozpustíme, ale uistite sa, že nie sú príliš horúce. Zmiešame múku a soľ a pomarančovú kôru. Rúru predhrejeme na 180 ° C Stierkou vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo do vaječnej zmesi a potom vmiešame múku. Nalejte do formy a vložte do rúry. Pečieme asi 25 minút. Podľa toho, ako vaša rúra pečie - pečenie je možné predĺžiť o ďalších 5-7 minút. Keďže ide o čokoládovú piškótu nepečte ju dlho lebo ju vysušíte..

2. Krok

Po upečení ju vyberieme z formy a necháme na rošte úplne vychladnúť. Keď má piškóta izbovú teplotu, vložte ju späť do formy.

3. Krok

Želatínu hydratujte v studenej vode. Nalámte čokoládu..

4. Krok

Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Zľahka zohrejte šľahačku, pridajte žĺtky s cukrom a vráťte späť na oheň a povarte ich na 80 ° C (alebo ak nemáte teplomer, kým zmes mierne nezhustne). Do uvarenej smotany pridajte scedenú želatínu, premiešajte, aby sa rozpustila. Potom vmiešajte nalámanú čokoládu, pridajte med a škoricu a všetko dobre premiešajte, aby sa čokoláda rozpustila. Krém pokryte potravinárskou fóliou tesne pri povrchu a nechajte vychladnúť takmer na izbovú teplotu.

5. Krok

Kyslú smotanu vmiešame do vychladnutého krému a zalejeme ním piškótu vo forme.. Dajte tortu do chladničky na noc alebo na pár hodín.. Zdobiť ju môžete na druhý deň. Roztopila som 100 g tmavej čokolády, necháme ju vychladnúť a zľahka som ju vmiešala do 200 ml vyšľahanej šľahačky..

6. Krok

Na zdobenie môžete použiť akékoľvek čerstvé ovocie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2131 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.