Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablká obalené v jemnom cestíčku

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablká obalené v jemnom cestíčku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablká obalené v jemnom cestíčku Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Jablká obalené v jemnom cestíčku, ktoré sú opečené do zlatista a ochutené škoricou, sú skutočnou pochúťkou, ktorú si väčšina z nás obľúbi. Tento jednoduchý dezert, ktorý sa pripravuje rýchlo, je skvelou voľbou, keď máte chuť na niečo sladké. A čo je ešte lepšie – všetky potrebné ingrediencie nájdete v kuchyni a výsledok je vždy úžasný!

reklama:

Suroviny

  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 100 ml oleja na smaženie
  • Na cestíčko:
  • 250 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • štipka cukru
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyte a nakrájajte na plátky, ktoré majú približne centimeter na hrúbku. Potom z každého plátku vyberte jadro pomocou vykrajovača alebo noža.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte všetky suroviny na cestíčko a vytvorte hladkú zmes. Obaľujte každý jablkový plátok v tomto cestíčku.

3. Krok

Na panvici rozohrejte olej a plátky jabĺk opečte z oboch strán, až kým nebudú krásne zlatisté. Po opečení ich položte na papierovú servítku, aby sa odstránil prebytočný olej. Ešte kým sú teplé, obaľte ich v zmesi cukru a škorice.

reklama:

Tento dezert je skvelý ako rýchla pochúťka k čaju alebo ako sladký záver večere. Ak máte radi experimenty, môžete k jablkám pridať aj slaný karamel alebo vyskúšať variantu pečených jabĺk v lístkovom ceste. Tieto možnosti určite nezaostanú za obľúbeným smaženým variantom!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.