Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablká v kokosovom cestíčku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablká v kokosovom cestíčku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablká v kokosovom cestíčku Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Jablká v kokosovom cestíčku sú ideálne ako teplý dezert. Môžete ich podávať samotné alebo spolu so zmrzlinou, čerstvým ovocím či šľahačkou. Sú skvelou voľbou na rýchle občerstvenie pre hostí alebo len tak na maškrtenie počas dňa.

reklama:

Suroviny

  • 165 ml kokosového mlieka
  • 3 až 4 jablká
  • 1 vajce
  • 1 lyžica strúhaného kokosu
  • 1 až 2 lyžice cukru (prispôsobte podľa kyslosti jabĺk)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 až 5 lyžíc hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička rumu
  • kôra z citróna (jemne nastrúhaná)
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • škoricový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kokosové mlieko pred otvorením pretrepte, aby sa obsah spojil. Do väčšej misy dajte mlieko, vajce a všetky ostatné suroviny okrem jabĺk a oleja. Pomocou metličky dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cestíčko. Zmes nechajte 5–10 minút odpočívať, aby múka lepšie nasiakla tekutinu.

2. Krok

Jablká ošúpte a nakrájajte na hrubšie kolieska (asi 1 cm). Stred s jadrovníkom odstráňte pomocou malého noža alebo vykrajovača. Pripravené kolieska jabĺk si odložte bokom.

3. Krok

Na panvici alebo v hlbšom hrnci rozohrejte dostatok oleja – mal by byť dostatočne horúci, aby sa cestíčko dobre smažilo, ale nie príliš, aby sa nespálilo. Každý plátok jablka ponorte do pripraveného cestíčka tak, aby bol rovnomerne obalený, a hneď ho vkladajte do horúceho oleja. Smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

4. Krok

Po vysmažení položte jablká na kuchynské papierové utierky, ktoré odsajú prebytočný olej. Ešte teplé ich posypte škoricovým cukrom, ktorý dodá jedlu krásnu vôňu a príjemnú sladkú chuť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.