Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablká v župane

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablká v  župane
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 25min

Martina Tina

reklama:

Suroviny

  • 5 jabĺk stredne veľkých
  • 220 g hladkej alebo aj polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 1 čl práškového cukru
  • 3 dl mlieka
  • škoricový cukor
  • vanilkový cukor
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z múky, vajec, mlieka, soli, cukru vypracujeme husté cesto a necháme ho asi 30 min oddýchnuť v chladničke.

2. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, vydlabeme jadrá, tak aby vo vnútri vznikla dierka a nakrájame na kolieska, nie moc tenké ani hrubé.

3. Krok

Zľahka posypeme škoricovým cukrom. Opatrne premiešame, jablká sa niekedy môžu polámať. Jablká obaľujeme v cestíčku. Vyprážame na miernej dávke oleja do zlatista. Pred podávaním môžeme posypať vanilkovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5960 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.