Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkova babovka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 330 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
  • štipka mletého zázvoru
  • 85 g masla
  • 142 g hnedého cukru
  • 132 g cukru kryštálového
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g oleja
  • 130 g jablkového pyré
  • 56 g bieleho jogurtu
  • Na potretie :
  • 2 lyžice masla
  • 1 1/2 lyžice jablkového džúsu
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C .. Vymastite bábovkovú formu tak, že ju potriete 1 polievkovou lyžicou zmäknutého masla a potom ju vysypete kryštálovým cukrom.

2. Krok

V strednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu, všetko korenie, muškátový oriešok a zázvor. Odložte bokom. V miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom šľaháme maslo, tmavohnedý cukor a kryštálový cukor 2-3 minúty.

3. Krok

Pridajte vajcia a vanilku a miešajte na vysokej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí. Zoškrabte misku a potom striedavo pridávajte suché a mokré ingrediencie (koncentrát jablčného muštu, olej, jablkový pretlak a jogurt), kým sa všetko úplne nespojí.

4. Krok

Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte asi 35-42 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté. Nechajte vychladnúť vo forme maximálne 10 minút, potom ihneď nožom jemne uvoľnite boky a vyklopte na chladiacu mriežku.

5. Krok

V malej miske rozpustite maslo a potom vmiešajte koncentrát jablčného džúsu .. V samostatnej miske zmiešajte cukor a škoricu. Kým je koláč ešte teplý, potrieme celý koláč zmesou masla a jablčného muštu. hneď posypte škoricovým cukrom celý koláč. Koláč podávajte teplý s horúcou šálkou jablčného muštu alebo kávy!

reklama:
  • Drážkovanú  formu hojne vymastíme. Aby sa koláč neprilepil na formu, hojne ho namažte zmäknutým maslom a potom posypte malým množstvom kryštálového cukru.
  • Po 10 minútach koláč vyklopíme. Nenechávajte bábovku chladnúť vo forme dlhšie ako 10 minút, inak sa môže prilepiť na formu!
  • Urobte bábovku vopred. Tento koláč zostane vlhký niekoľko dní, takže ak ju pripravujete na stretnutie, môžete ju upiecť deň pred podávaním.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

489 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.