Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkova babovka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 330 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
  • štipka mletého zázvoru
  • 85 g masla
  • 142 g hnedého cukru
  • 132 g cukru kryštálového
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 g oleja
  • 130 g jablkového pyré
  • 56 g bieleho jogurtu
  • Na potretie :
  • 2 lyžice masla
  • 1 1/2 lyžice jablkového džúsu
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C .. Vymastite bábovkovú formu tak, že ju potriete 1 polievkovou lyžicou zmäknutého masla a potom ju vysypete kryštálovým cukrom.

2. Krok

V strednej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu, všetko korenie, muškátový oriešok a zázvor. Odložte bokom. V miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom šľaháme maslo, tmavohnedý cukor a kryštálový cukor 2-3 minúty.

3. Krok

Pridajte vajcia a vanilku a miešajte na vysokej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí. Zoškrabte misku a potom striedavo pridávajte suché a mokré ingrediencie (koncentrát jablčného muštu, olej, jablkový pretlak a jogurt), kým sa všetko úplne nespojí.

4. Krok

Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte asi 35-42 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté. Nechajte vychladnúť vo forme maximálne 10 minút, potom ihneď nožom jemne uvoľnite boky a vyklopte na chladiacu mriežku.

5. Krok

V malej miske rozpustite maslo a potom vmiešajte koncentrát jablčného džúsu .. V samostatnej miske zmiešajte cukor a škoricu. Kým je koláč ešte teplý, potrieme celý koláč zmesou masla a jablčného muštu. hneď posypte škoricovým cukrom celý koláč. Koláč podávajte teplý s horúcou šálkou jablčného muštu alebo kávy!

reklama:
  • Drážkovanú  formu hojne vymastíme. Aby sa koláč neprilepil na formu, hojne ho namažte zmäknutým maslom a potom posypte malým množstvom kryštálového cukru.
  • Po 10 minútach koláč vyklopíme. Nenechávajte bábovku chladnúť vo forme dlhšie ako 10 minút, inak sa môže prilepiť na formu!
  • Urobte bábovku vopred. Tento koláč zostane vlhký niekoľko dní, takže ak ju pripravujete na stretnutie, môžete ju upiecť deň pred podávaním.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

644 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.