- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablková Karpatka
Jablková Karpatka
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 ml vody
- 1 šálka polohrubej múky
- 125 g masla
- štipka soli
- štipka prášku do pečiva
- 4 vajcia
- Jablková vrstva:
- 1,5 kg očistených jabĺk
- 2 citrónové želé
- cukor podľa chuti
- krém:
- 750 ml smotany na šľahanie
- 80 g mliečnej čokolády
- 80 g horkej čokolády
- 1 prášková želatína
- 2 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Zahrejte vodu pridajte maslo, počkajte kým sa maslo nerozpustí. Potom pridajte soľ, prášok do pečiva a múku. Dôkladne premiešajte drevenou vareškou, aby ste získali hustú kašu. Cesto je hotové, keď sa odliepa od stien potom odložíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.
2. Krok
Do mierne ochladeného cesta postupne pridávame vajcia.poriadne za každým vajcom premiešame.
3. Krok
Cesto v tenkej vrstve roztrieme na pripravené dva plechy (24 x 36) ktoré si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Vložíme potom do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 180°C.Počas pečenia neotvárajte dvierka.Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
4. Krok
Jablkovú vrstvu pripravíme tak, že ošúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle a dusíme ich do mäkka.Potom pridáme želé rozmiešané v troche vody..Rozvaríme a potom odstavíme.
5. Krok
Jablkovú vrstvu natrieme na jednu časť upečeného plátu .
6. Krok
Krém si pripravíme rozpustením želatíny v troche vody..Necháme ju napučať a pripravíme ju podľa návodu na obale.Vyšľaháme šľahačku s cukrom, do nej nastrúhame obe čokolády a nakoniec pridáme pripravenú želatínu.Všetko premiešame zľahka.krém natrieme na jablkovú vrstvu a prikryjeme druhým plátom ..Koláčik dáme do chladničky zatuhnúť.
7. Krok
Pred podávaním nakrájame na porcie, posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
999 videní