Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková šarlotka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
JAblková šarlota
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 120 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 200 g malinového džemu
  • Jablkový krém:
  • 8 listov želatíny
  • 300 ml jablkovej šťavy
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice jablkového džúsu
  • 100 g jablkového pyré (môže byť aj detská výživa)
  • 2 bielky
  • Na zdobenie:
  • 1 červené jablko
  • 8 lyžíc jablkovej šťavy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 tortové želé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vychladené bielka šľaháme s 3 lyžicami vody a 1 štipku soli až do tuhého snehu.

2. Krok

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do bielej peny. Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. do 2/3 vyšľahaných bielok pridajte žĺtky a premiešajte jemne silikónovou stierkou.

3. Krok

Potom pridajte múku a jemne premiešajte a pridajte zvyšné bielka . Plech 40x30 cm vyložte papierom na pečenie a nalejte pripravené cesto.. Pečieme v predhriatej rúre pri 200°C asi 11 - 12 minút.

4. Krok

Čistú kuchynskú utierku rozložíme na pracovnú plochu a posypeme práškovým cukrom. Piškótu preklopíme na cukor opačne a potom zvlečieme papier. Natrieme ešte teplú piškótu malinovou marmeládou a rýchlo zase zvinieme pomocou kuchynskej utierky. Necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Namočte želatínu do studenej vody. Jablkovú šťavu, 200 ml smotany a vanilkový cukor privedieme do varu.odstavíme. Rozšľaháme žĺtky s 50 g cukru pridáme jablkové pyré a rozšľaháme metličkou. Pripravíme si vodný kúpeľ. Do neho do vhodnej misky prelejeme vymiešané žĺtkovo jablkové pyré a miešame kým nám zmes nezačne hustnúť.. Nenechajte priviesť k varu! Prilejte rozpustenú želatínu a nakoniec pridajte prevarenú smotanu s jablkovým džúsom.. Všetko dobre premiešajte.

6. Krok

Potom preložte misku s touto zmesou nad nádobu s ľadovou vodou , aby sa zmes rýchlo schladila za občasného miešania. Po vychladnutí šľaháme šľahačom do tuhého krému. 2 vaječné bielky vyšľahajte, s 1 štipkou soli, do tuhej peny pridáme zvyšný cukor a šľahajte do snehu.. Bielkový sneh a krém prepojte šľahaním do jednej masy.

7. Krok

Tortovú formu Ø 26cm vyložte najlepšie potravinárskou fóliou.. Piškótovú roládu nakrájame na tenké plátky 30 ks. Na dno formy poukladáme nakrájané roládky a taktiež po stranách.Vnútro zákuska naplňte jablkovo šľahačkovou plnkou .vyplňte aj škáry ktoré sa vám vytvorili spájaním rolád. Vrch prekryte potravinárskou fóliou a dajte do chladu na 6-8 hodín do úplného stuhnutia. Vychladnutý zákusok vyberte z formy .Nezabudnite na uvoľnenie okrajou nožom.

8. Krok

Umyte jablko, nakrájajte ho na veľmi tenké plátky aj so šupkou a jadrom. Pokvapkajte s citrónovou šťavou a pretrite plátky trochou želatíny.poukladajte na povrchu zákusku na dozdobenie. Nemusíte sa však už hrať s takýmto zdobením..môžete len posypať vrch nastrúhanou čokoládou..))Alebo prelejte len tortovým želé ešte kým je zákusok vo forme a tak jablká naukladajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10186 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.