Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková symfónia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablková symfónia
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
Jablková eufória

Jablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufóriaJablková eufória

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 100 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1,5 lyžice kukuričného alebo zemiakového škrobu
  • 160 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 120 g cukru
  • 40 g vanilkového pudingu alebo zlatého klasu
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • Jablková vrstva:
  • 5 stredne veľkých jabĺk
  • 50 g ovocného želé prášku (zelený alebo žltý)
  • 10 g želatíny v prášku klasickej
  • 750 ml vody
  • Kokosová vrstva:
  • 70 g strúhaného kokosu
  • 10 g masla
  • 2 lyžičky cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si upečieme piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Vyšľaháme bielka potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu pridáme žĺtka jeden po druhom.Všetko dobre premiešame.Pridáme múku so škrobom a s práškom do pečiva a už len zľahka premiešame.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie cca 28 x 28 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 30 minút.Nechajte vychladnúť.

3. Krok

Keďže zákusok je dosť vysoký a vám sa zdá že máte nízky plech tak si vyvýšte okraje buď to s papierom na pečenie , alebo plastovým okrajom.

4. Krok

Teraz si pripravíme krém.Z 500 ml mlieka odoberieme asi 1 dl ostatné dáme variť spolu s cukrom.V troche mlieka ktoré sme odobrali vymiešame puding a keď mlieko vrie prilejeme zmes mlieka s pudingom a uvaríme krém.Necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Vychladnutý krém vymiešame s maslom izbovej teploty.3/4 krému potrieme piškótu ostatný dáme do chladničky.

6. Krok

Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Želatíny si pripravíme podľa návodu na obale. Poväčšine to býva tak, že sa namočí želatína do studenej vody, nechá sa napučať a potom sa zahreje a vmieša sa do krému. My tú našu vmiešame do zohriatych jabĺk s trochou vody a dáme na chvíľu do chladničky kým začne gélovať a potom navrstvíme na krém.Vložíme opäť do chladničky a necháme úplne zatuhnúť.

7. Krok

Keď jablková vrstva úplne zatuhne nanesieme zbytok maslového krému.

8. Krok

Kokosovú vrstvu pripravíme tak, že si na panvici rozpustíme maslo, pridáme k nemu cukor a strúhaný kokos..všetko opražíme dozlatista a necháme vychladnúť.Zmesou posypeme celý povrch koláčika..

9. Krok

Koláčik by mal byť pred podávaním dobre zachladený ...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

789 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.