- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Jablková torta
Jablková torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- piškóta:
- 3 vajcia
- 9 lyžíc cukru
- 7 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 6 lyžíc vody
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- jablkové suflé:
- 10 jabĺk
- 60 ml citrónovej šťavy
- 100 ml vody
- 5 lyžíc cukru
- 20 g želatiny + 100 ml vody
- šľahačkové suflé:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 200 g kyslej smotany
- 5 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 10 g želatiny
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov..Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny.Cukor pridávame postupne a za každou lyžicou poriadne prešľaháme.
2. Krok
Múku prášok do pečiva a škrob si preosejeme v samostatnej miske.Vyšľaháme si aj bielka do snehu
3. Krok
K vyšľahaným žĺtkam si primiešame múčnu zmes a premiešame do hladka.Potom zľahka primiešame bielka.len zospodu nahor drevenou vareškou.
4. Krok
Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie..Potom nalejeme cesto a rovnomerne rozotrieme.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 25 minút.Po vybratí z rúry necháme ešte 10 minút chladnúť vo forme a až potom vyklopíme.Necháme voľne chladnúť minimálne 2 hodiny.potom prekrojíme na polovicu.
5. Krok
Pripravíme si jablkové suflé.. Jablká si očistíme a nastrúhame alebo nakrájame na menšie kúsky.Pridáme vodu a cukor spolu s citrónovou šťavou a varíme 8 - 10 minút.
6. Krok
Necháme mierne vychladnúť a tyčovým mixérom vymixujeme na hladkú kašu.V studenej vode si zarobíme želatínu podľa návodu na obale a pridáme k jablkovému pyré.
7. Krok
Necháme trochu zatuhnúť (10 minút) v chladničke a potom nalejeme na spodný diel piškóty.Tú dáme ale najskôr naspäť do formy aby nám pyré držalo tvar..Potom dáme naspäť do chladničky.
8. Krok
Po zatuhnutí prikryjeme druhou časťou piškóty ..
9. Krok
Želatínu si rozpustíme vo vode a pripravíme podľa návodu na obale.
10. Krok
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme.Práškový a vanilkový cukor pridajte až pred došľahaním.Potom primiešajte aj kyslú smotanu a nakoniec želatínu.Smotanový krém rovnomerne natrite na piškótu a dajte do chladničky na pár hodín zatuhnúť Potom opatrne uvoľnite formu a tortu preneste na podnos..Podľa fantázie dozdobte.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1956 videní