- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablková torta so smotanou
Jablková torta so smotanou
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Koláčik je jednoducho nádherný..Jemná kombinácia jabĺk a vanilkového pudingu ..
Suroviny
- krehké cesto:
- 500 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 250 g masla alebo margarínu
- 200 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 1 - 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- plnka:
- 2 balenia vanilkového pudingu (zlatý klas)
- 5 - 6 stredných jabĺk
- citrónová šťava
- 700 ml mlieka
- 6 lyžíc cukru
- Tortová forma 28 Ø
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva a s vanilkovým cukrom.Pridáme maslo nakrájané na menšie plátky. a trochu rozmrvíme.Potom pridáme práškový cukor, vajce so žĺtkom a premiesime.Pridáme kyslú smotanu.Vymiesime mäkké pružné cesto.Po vymiesení cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 1 - 1,5 hodiny.
2. Krok
Jablká očistíme rozrežeme na štvrtinky a zbavíme jaderníkov.Každú štvrťku nakrájame na tenké plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.500 ml mlieka privedieme k varu , a v 200 ml mlieka rozrobíme vanilkový puding.Keď sa nám moieko začne variť pridáme puding a uvaríme hustý krém.
3. Krok
Cesto si vyberieme z chladničky a na pracovnej ploche vyvaľkáme tak na 0,5 cm.Podľa totovej formy si vykrojíme dno a aj boky .Vložíme cesto a na spojoch popritláčame aby sa nam spojilo.Na spodok poukladáme jablká nakrájané na tenké plátky a zalejeme vanilkovým pudingom.Ešte by mal byť puding horúci.
4. Krok
Na vrch koláča urobíme z prúžkov cesta mriežku..Pečieme pri 180 °C 1 hodinu.Koláč necháme v tortovej forme až pokiaľ úplne nevychladne.Potom posypeme práškovým cukrom a podávame...
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23223 videní