- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkové batôžky
Jablkové batôžky
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- veľká štipka soli
- 2 dcl vlažného mlieka
- 25 g droždia
- 2 lyžice cukru
- lyžička citrónovej kôry
- 100 g masla
- 1 vajce
- Na plnku :
- 4 veľké jablká
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
- Na potretie :
- 1 vajce
- 1/2 dcl mlieka
- Na posypanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Vo vlažnom mlieku s 1 polievkovou lyžicou cukru rozmiešame droždie, pridáme ho k múke zmiešanej so soľou, zvyšným cukrom a citrónovou kôrou. Pridajte mäkké maslo a vajíčko. Dôkladne premieste , a nechajte na teplom mieste prikryté utierkou kysnú, kým nezdvojnásobí svoj objem.
2. Krok
Jablká ošúpeme, nastrúhame a vytlačíme šťavu. Ochutíme škoricou a cukrom. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 5 mm tenký obdĺžnik. Nakrájajte na 12 rovnakých častí, do stredu každej navŕšte 1 polievkovú lyžicu plnky. 4 rohy cesta spojte, stlačte k sebe a batôžky ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté odpočívať, kým sa rúra nevyhreje. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180°C 18-20 minút . Po upečení potrieme mliekom, prikryjeme utierkou a necháme 10 minút zmäknúť. Podávame posypané práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
349 videní