- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkové buchty
Jablkové buchty
- Kusov: 12
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 625 g hladkej múky
- 250 ml vlažného mlieka
- 1 kocka droždia
- 100 g cukru
- 100 g masla
- 1 vajce
- 1/2 lyžičky soli
- Plnka :
- 3 veľké kyslejšie jablká
- 100 ml vody
- 25 g želírovacieho cukru 1:1
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Na potretie :
- vajíčko
- 100 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme kvások : vlažné mlieko droždie trochu cukru.. Do kvásku keď vzíde pridáme vajce a múku.. . Pridáme cukor, soľ a maslo izbovej teploty a všetko vymiesime na hladké cesto. Potom prikryte a nechajte pri izbovej teplote asi 30 minút odpočívať.
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na cca 30 x 40 cm a nožom rozdelíme na 12 rovnakých častí.
3. Krok
Na plnku ošúpeme jablká a nakrájame ich na kocky. Vodu privedieme do varu, pridáme želírovací cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu a kúsky jabĺk podusíme do mäkka. Náplň chladíme asi 15 minút.
4. Krok
Do stredu každého kúska cesta dáme 2 lyžičky plnky a z každého kúska vytvoríme guľky.
5. Krok
Teraz guľky poukladáme do vymastenej zapekacej misy (30 X 20 CM), potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C °C asi 30 minút, kým nie sú zlatohnedé
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
152 videní