Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkové „Dunajské vlny“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkové "Dunajské vlny"
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1,5 šálky polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • 150 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1,5 lyžice kakaa
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 - 4 jablká
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 50 g masla
  • citrónová kôra
  • Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 5 lyžíc smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo izbovej teploty si vymiešame s práškovým cukrom do peny..Potom pridáme vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne premiešame.

2. Krok

Pridáme vanilkový cukor.Preosejeme si múku s práškom do pečiva.Postupne vmiešavame k maslovej zmesi múku.odoberieme polovicu cesta a do polovice vmiešame kakao a mlieko...

3. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie a dáme bledé cesto ktoré rovnomerne rozotrieme..Potom navrstvíme kakaové cesto a rovnomerne rozotrieme.

4. Krok

Jablká si očistíme a nakrájame na štvrtinky.Odstránime aj jaderníky a poukladáme na kakaové cesto.

5. Krok

Pečieme pri 170 - 180 °C asi 35 - 40 minút..Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.Vrch koláča môžete pokvapkať zmesou vody a citrónovej šťavy...

6. Krok

Pripravte puding: Oddeľte žĺtky od bielkov. Múku zmiešajte s cukrom, pridajte k žĺtkam. Z celkového množstva mlieka oddeľte 100 ml a dobre rozmiešajte so žĺtkami, múkou a cukrom šľahačom.

7. Krok

Do zostávajúceho mlieka pridajte citrónovú kôru, povarte a potom ceďte cez sitko.

8. Krok

Do vaječnej zmesi pridajte mierne ochladené mlieko a dobre premiešajte. Uvarte krém na malom ohni, nepretržite miešajte až kým krém nie je hustý. Potom trochu ochlaďte, pridajte maslo a prešľahajte.

9. Krok

Krém navrstvite na vychladnutý koláč a dajte do chladničky na 2 hodinky.

10. Krok

Glazúra: vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu, pridajte smotanu na šľahanie a dobre premiešajte až do homogénnej zmesi. Ľahko ochlaďte a používajte špachtľu na rovnomerné rozloženie polevy. Vložte do chladničky ďalšie 1-2 hodiny. Pri servírovaní môžete posypať strúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1411 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.