Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkové „Dunajské vlny“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkové "Dunajské vlny"
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1,5 šálky polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1/3 šálky práškového cukru
  • 150 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1,5 lyžice kakaa
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 - 4 jablká
  • Krém:
  • 400 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 50 g masla
  • citrónová kôra
  • Poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 5 lyžíc smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo izbovej teploty si vymiešame s práškovým cukrom do peny..Potom pridáme vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne premiešame.

2. Krok

Pridáme vanilkový cukor.Preosejeme si múku s práškom do pečiva.Postupne vmiešavame k maslovej zmesi múku.odoberieme polovicu cesta a do polovice vmiešame kakao a mlieko...

3. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie a dáme bledé cesto ktoré rovnomerne rozotrieme..Potom navrstvíme kakaové cesto a rovnomerne rozotrieme.

4. Krok

Jablká si očistíme a nakrájame na štvrtinky.Odstránime aj jaderníky a poukladáme na kakaové cesto.

5. Krok

Pečieme pri 170 - 180 °C asi 35 - 40 minút..Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.Vrch koláča môžete pokvapkať zmesou vody a citrónovej šťavy...

6. Krok

Pripravte puding: Oddeľte žĺtky od bielkov. Múku zmiešajte s cukrom, pridajte k žĺtkam. Z celkového množstva mlieka oddeľte 100 ml a dobre rozmiešajte so žĺtkami, múkou a cukrom šľahačom.

7. Krok

Do zostávajúceho mlieka pridajte citrónovú kôru, povarte a potom ceďte cez sitko.

8. Krok

Do vaječnej zmesi pridajte mierne ochladené mlieko a dobre premiešajte. Uvarte krém na malom ohni, nepretržite miešajte až kým krém nie je hustý. Potom trochu ochlaďte, pridajte maslo a prešľahajte.

9. Krok

Krém navrstvite na vychladnutý koláč a dajte do chladničky na 2 hodinky.

10. Krok

Glazúra: vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu, pridajte smotanu na šľahanie a dobre premiešajte až do homogénnej zmesi. Ľahko ochlaďte a používajte špachtľu na rovnomerné rozloženie polevy. Vložte do chladničky ďalšie 1-2 hodiny. Pri servírovaní môžete posypať strúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1431 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.