Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkové lievance

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablkove lievance.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 400 g hladkej múky
  • 100 ml minerálnej vody s bublinkami
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g cukru
  • 1 jablko
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov..Z bielok vyšľaháme tuhý sneh..Do inej misky si dáme žĺtka , cukor múku, mlieko , minerálku, vanilkový cukor a vymiešame cestíčko..Nakoniec do cestíčka vmiešame bielkový sneh..

2. Krok

Jablko ošúpeme a zbavíme jaderníka..Buď ho nakrájame na tenké malé plátky, alebo ha nastrúhame na hrubom strúhadle.Vmiešame jablko taktiež do cestíčka..

3. Krok

Nahrejeme si teflónoovú panvicu a na malom množstve oleja , alebo masla smažíme lievance, z oboch strán do zlatista..

4. Krok

Lievance podávame podľa chuti.Buď to z ochuteným tvarohom, džemom, alebo teplým pudingom..Ovocím, so šľahačkou..Všetko záleží od vašej chuti...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2289 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.