- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkové pité
Jablkové pité
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:5 hod
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 250 g masla
- 2 - 3 lyžice smotany alebo mlieka
- 1 lyžica rumu
- trochu citrónovej kôry
- Plnka:
- 1 kg jabĺk
- 100 g mletých orechov
- cukor podľa chuti
- škorica podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Do väčšej misky si dáme preosiatu múku, práškový cukor, a nastrúhanú citrónovú kôru..Pridáme maslo nakrájané na menšie kocky a dobre premiešame.Vznikne nám mrvenička..potom pridáme mlieko a rum a vymiesime hladké cesto.Cesto potom rozdelíme na dve časti, zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 minút odpočívať.
2. Krok
Polovicu cesta potom buď to nastrúhame na plech a potom utlačíme prstami do vodorovnej vrstvy, alebo ho vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche a potom valčekom prenesieme na plech.Cesto potom posypeme polovicou mletých orechov a dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 150 °C asi 25 minút.
3. Krok
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Potom ich stlačíme azbavíme prebytočnej šťavy a premiešame s cukrom a so škoricou..Pridáme aj druhú polovicu orechov.PLnku navrstvíme na predpečené cesto a zarovnáme..potom vyvaľkáme druhú časť cesta a prenesieme na jablkovú plnku..Cesto popicháme vidličkou, aby nám neprasklo pri pečení.
4. Krok
Takto vložíme do rúry a zvíšime v nej teplotu na 175 - 180°C a dopekáme 40 minút.
5. Krok
Po upečení necháme vychladnúť , potom nakrájame na porcie a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6772 videní