- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jablkové pusinky v čokoláde
Jablkové pusinky v čokoláde
- Kusov: 30
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 36min
Suroviny
- 4 kyslé jablká
- 250 g kr.cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 bielok
- Sirup:
- 140 ml vody
- 20 ml citrónovej šťavy
- 475 g kr. cukru
- 8 g agaru
- 300 g čokolády na varenie na polevu
Postup prípravy
1. Krok
Jablká si prepolíme ,odstránime jadierka a sparíme alebo pečieme v rúre do mäkka 20-30 minút.Kým sa varia jablká namočíme si agar.Keď sú jablká mäkké prepasírujeme cez sitko,pridáme 250 g cukru a vanilkový cukor a premiešame.Necháme vychladnúť približne hodinu.
2. Krok
Do hrnca si nalejeme vodu 140 ml,20 ml citrónovej šťavy a pridáme 8 g agaru,privedieme k varu a pridáme 475 g cukru a po celú dobu miešame kým sa cukor nerozpustí.Varíme sirup pri 110 °C do tenkého vlákna ,odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Krok
Keď sirup vychladne dáme mixovať prepasírované jablká s cukrami,pridáme 1 bielok a mixujeme kým nezdvojnásobý svoj objem do nadýchanej bielej hmoty.
4. Krok
Hmotu dáme do vrecúška a na plech vyložený papierom striekame rovnaké tvary.Necháme pri izbovej teplote 36 hodín kým mierne nezaschnú.potom si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli a po jednom namáčame zo všetkých strán ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1419 videní