Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkové pyré

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablkove pyre.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový struk
  • 2 lyžice cukru
  • 2 škoricové tyčinky
  • šťava z polovice citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká umyjeme, ošúpeme, rozštvrtíme a zbavíme jadrovníkov. V hrnci priveďte do varu vodu s vanilkovým strukom (dreň a struk), cukrom a škoricovými tyčinkami. Jablká nakrájajte na malé kúsky, pokvapkajte citrónom, pridajte do vriacej vody a varte na miernom ohni 15 až 20 minút, potom vyberte vanilkový lusk a škoricové tyčinky. Potom jablká rozmixujte tyčovým mixérom a podávajte ako teplú alebo studenú jablkovú omáčku.

reklama:

Množstvo cukru môžete veľmi dobre znížiť – ak chcete, môžete cukor aj úplne vynechať.

Do jablkového pretlaku sa hodia najmä jablká s množstvom kyselín ako Boskoop, Braeburn alebo Cox Orange, ale vhodné sú aj iné aromatické jablká.

Trvanlivosť jablkového pyré

Jablkové pyré sa dá aj konzervovať: Vriacu horúcu omáčku nalejte do čistých pohárov so skrutkovacím uzáverom a potom ich vzduchotesne uzavrite.

Kedysi bolo zvykom položiť zavárací pohár hore dnom a nechať vychladnúť, nie je to však bezpodmienečne nutné, pretože zaváracie poháre sa vopred sterilizujú a vždy sa používajú nové vrchnáky. Poháre umiestnite do špajze.

Jablková omáčka vydrží 3 až 4 mesiace. Ak dobre uzavreté zaváracie poháre vyvaríte v horúcej vode s teplotou 90 °C ďalších 30 minút, možno ho uchovávať až rok. Ak počas varenia pridáte trochu citrónovej šťavy, jablkové pyré sa nesfarbí.

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1642 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.