Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkové šatôčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_9
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

000797200007972100079722

reklama:

Suroviny

  • 250 g lístkového cesta
  • 6 stredných jabĺk
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice cukru
  • 30 g hrozienok
  • 1 žĺtok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká očistíme a nakrájame na menšie kocky.Dáme do hrnca pridáme maslo a cukor hrozienka a mandle.povaríme 8 minút.

2. Krok

lístkové cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce cca 10 x 10.

3. Krok

Do stredu štvorca dáme asi 2 lyžice plnky , spojíme dva protiľahlé rohy a pritlačíme mokrými prstami.

4. Krok

Pripravené šatôčky ukladáme na plech a pred pečením potrieme vyšľahaným žĺtkom v troške mlieka.

5. Krok

pečieme pri 180 °C 20 minút.dozlatista.pred podávaním posypeme ešte práškovým, cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10467 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.