Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkové šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jablkove sisky.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 120 g jabĺk
  • citrónová šťava
  • 50 g masla
  • 80 g kryštál cukor
  • 2 vajcia
  • 50 ml mlieka
  • 220 g hladkej alebo špaldovej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • škoricový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablko umyjeme, nastrúhame najemno a ihneď pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Maslo rozpustíme a vyšľaháme s cukrom. Vmiešame vajíčka a striedavo vmiešame mlieko, múku a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame nastrúhané jablko. Formu na donuty vymastíme maslom a pomocou cukrárskeho vrecka bez trysky naplníme cestom. Šišky pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 12-15 minút. Po vychladnutí môžeme sladké dobroty ozdobiť škoricovým cukrom alebo rozpustenou čokoládou.

reklama:
Jablkove sisky prispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1065 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.