- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Jablkové šišky
Jablkové šišky

- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 100 ml mlieka
- 50 g cukru
- štipka soli
- 7 g čerstvého droždia
- 25 g masla
- 1 vajce
- 1 lyžica oleja + na vyprážanie
- 260 g hladkej múky
- 2 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
V teplom mlieku rozpustite droždie a cukor. Po 10 minútach pridajte rozpustené maslo, soľ a vajce, premiešajte. Pridajte nastrúhané jablko bez šupky. Postupne pridávajte múku. Kým nezískate mäkké cesto, ktoré sa vám nelepí na ruky. Cesto vždy miesim rukami navlhčenými rastlinným olejom. Množstvo múky bude závisieť od veľkosti vajíčka a jablka, ktoré použijete.
2. Krok
Cesto prikryte a nechajte kysnúť 30-40 minút. Cesto rozdeľte na 8 častí a vytvarujte z nich guľky. V strede urobte dieru. Prikryte utierkou a nechajte pôsobiť 10 minút.
3. Krok
Smažte v horúcom oleji z každej strany dozlatista. Najlepšie je ich niekoľkokrát otočiť, aby sa šišky dôkladne prepečú. Šišky poukladajte na tanier prikrytý obrúskom, aby vsiakol prebytočný olej.
4. Krok
Pred podávaním môžeme jablkové šišky posypať práškovým cukrom, poprípade naplniť džemom podľa vašej chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7 videní