Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo-černicový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Velky recept14159_1344265613
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 45min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

reklama:

Suroviny

  • 500 g jablká
  • 500g černicoveho pyre
  • 300 g cukor
  • 1 gelfix 3 ku 1
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Černice prepasírujem a dostanem černicové pyre, Jablká umyjem a očistím nastrúham na hrušom strúhadle do hrnca podlejem asi s 1 dcl vody a rozvarím - podusím asi tak 10 min a pridám černicové pyre ešte asi podusím 5 minut pridám cukor a gelfix podla návodu .

2. Krok

potom ešte teplé naflaškujem zavriem a dám do deky do druhého dňa.

3. Krok

Tento džem je hustý dá sa použiť do palaciniek do štruiel, ako aj na chlieb je vynikajúci . Veľmi dobrý je je aj do jogurtu.Pomer medzi jablkami nemusí byť 1:1 môžete si zvoliť svoj pomere, ale ja ho robím takto .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8321 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.