- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo hrozienkové vrkoče
Jablkovo hrozienkové vrkoče
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 200 ml mlieka
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 7 g sušeného droždia
- 50 g medu
- Plnka:
- 500 g jabĺk
- 100 g hrozienka
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica škrobu
- rum alebo rumová esencia
- 1 lyžička mletej škorice (škoricový cukor)
- Na potretie:
- 1 žĺtok
- 2 lyžice mlieka
- 50 ml vody
- 2 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Príprava: Jablká očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte cukor, škrob, hrozienka a rum.Dajte ich do hrnca na oheň, kým sa cukor úplne nerozpustí a jablká nebudú namočené. Pridajte škoricu a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Rozpustíte med, maslo a droždie v horúcom mlieku. Miešajte a pridajte vajcia, potom múku, postupne. Dobre premieste a potom prikryté nechajte na teplom mieste nakysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Po nakysnutí cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku..Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a nanesieme naň jablkovú plnku..Cesto potom preložíme z dvoch strán ku stredu.potom preložíme na polovicu tam kde sa nám stred spája..Vznikne nám "roláda"ale ploská..Tú nakrájame na menšie kúsky..Tie potom zvrtneme do vrkoča a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.
4. Krok
Každý vrkoč potrieme žĺtkom vyšľahaným v mlieku..dám piecť do vyhriatej rúry na 180°C kde ich pečieme cca 25 - 30 minút.Do zlatista. Medzitým si pripravíme cukrový sirup , a každý vrkoč hneď ako ich vyberieme z rúry sirupom potrieme.
5. Krok
Pred podávaním môžete vrkoče posypať práškovým cukrom...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1004 videní