Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkovo hrozienkové vrkoče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkové vrkoče
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Vrkoče s jablkami
Zdroj:www.caietulcuretete.com
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 7 g sušeného droždia
  • 50 g medu
  • Plnka:
  • 500 g jabĺk
  • 100 g hrozienka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica škrobu
  • rum alebo rumová esencia
  • 1 lyžička mletej škorice (škoricový cukor)
  • Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice mlieka
  • 50 ml vody
  • 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava: Jablká očistite a nakrájajte na kocky. Pridajte cukor, škrob, hrozienka a rum.Dajte ich do hrnca na oheň, kým sa cukor úplne nerozpustí a jablká nebudú namočené. Pridajte škoricu a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Rozpustíte med, maslo a droždie v horúcom mlieku. Miešajte a pridajte vajcia, potom múku, postupne. Dobre premieste a potom prikryté nechajte na teplom mieste nakysnúť kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Po nakysnutí cesto prenesieme na pomúčenú pracovnú dosku..Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika a nanesieme naň jablkovú plnku..Cesto potom preložíme z dvoch strán ku stredu.potom preložíme na polovicu tam kde sa nám stred spája..Vznikne nám "roláda"ale ploská..Tú nakrájame na menšie kúsky..Tie potom zvrtneme do vrkoča a ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.

4. Krok

Každý vrkoč potrieme žĺtkom vyšľahaným v mlieku..dám piecť do vyhriatej rúry na 180°C kde ich pečieme cca 25 - 30 minút.Do zlatista. Medzitým si pripravíme cukrový sirup , a každý vrkoč hneď ako ich vyberieme z rúry sirupom potrieme.

5. Krok

Pred podávaním môžete vrkoče posypať práškovým cukrom...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1033 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.