- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo karamelový krehký koláč
Jablkovo karamelový krehký koláč

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 500 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 250 g margarínu alebo masla
- 1 vajce
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Plnka:
- 2 vanilkové pudingy
- 500 ml mlieka
- 100 g cukru
- 200 g kyslej smotany
- Jablková plnka:
- 5 jabĺk
- 50 g masla
- 2 lyžice cukru
- štipka mletej škorice
- Karamel:
- 120 g cukru
- 0,5 dcl vody
Postup prípravy
1. Krok
Z ingrediencií na cesto vymiesime linecké cesto, ktoré dáme 2/3 odležať do chladničky a 1/3 dáme do mrazničky.
2. Krok
V mlieku s cukrom uvaríme pudingy, Keď mierne puding vychladne pridáme kyslú smotanu.
3. Krok
Jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a začneme dusiť. Pridajte cukor a štipku škorice.
4. Krok
Na miernom ohni skaramelizujte cukor, potom, keď sa úplne roztopí, pridajte vodu a získate homogénny karamelový sirup. Keď trochu vychladne, vmiešame uvarené jablká.
5. Krok
Časť cesta, ktorá odpočívala v chladničke, rozvaľkáme a dáme na plech ..potom pridáme podusené jablká. Na jablkovú plnku dáme puding ..
6. Krok
Nakoniec nastrúhame zvyšok cesta z mrazničky na vrch. Pečieme pri teplote 170-180°C 35-40 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1140 videní