- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo-krémový koláč s pudingom
Jablkovo-krémový koláč s pudingom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Základ:
- 250 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1 vajce
- 130 g masla
- Jablková vrstva:
- 5 jabĺk
- 750 ml jablkového džúsu
- 2 vanilkové pudingy alebo zlaté klasy
- 150 g cukru
- Šľahačková vrstva:
- 500 - 600 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače šľahačky
- 2 vanilkové cukre
- škoricový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Tortovú formu alebo menší plech si vyložíme s papierom na pečenie alebo dobre vymastíme a vysypeme múkou..Predhrejeme si rúru na 180°C ..
2. Krok
Vymiesime si cesto z múky, vajca, cukru, prášku do pečiva ..Cesto vyvaľkáme na dno formy alebo plechu a utlačíme ho rukami.
3. Krok
predpečieme ho vo vyhriatej rúre na 10 minút..
4. Krok
Medzitým si pripravíme jablkovú vrstvu..jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na malé kocky.Kocky potom s trochou vody mierne podusíme aby zmäkli..navrstvíme ich na predpečený základ..
5. Krok
Do pohára si dáme trochu džúsu a rozmiešame v ňom pudingové prášky..Ostatný džús si dáme variť spolu s cukrom.Keď sa džús v hrnci varí zavaríme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Krémom zalejeme jablká a plech vrátime nazad do rúry , kde koláč dopekáme ďalších 30 minút.
6. Krok
Po upečení chladíme niekoľko hodín, najlepšie cez noc..Potom nožom uvoľníme okraje. Vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a s vanilkovým cukrom, a rozotrieme po povrchu vychladeného želé..Vrch dobre posypeme škoricovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1051 videní