- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jablkovo-maková štrúdla
Jablkovo-maková štrúdla
- Kusov: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 250 g Hery
- 420 g hladkej múky
- 160 ml mlieka
- štipka soli
- Plnka :
- 1 kg strúhaných jabĺk
- 200 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 2 škoricové cukre
- 250 g mletého maku
- 100 g mletých orechov
- 120 g roztopeného masla
- opraženú strúhanku
- citrónovú šťavu
Postup prípravy
1. Krok
Suroviny na cesto spracujeme, zabalíme do mikrotenového sáčku a odložíme do chladničky na dve hodiny.
2. Krok
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každé rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom, strúhankou a orechami. Na strúhanku navrstvíme jablká, posypeme cukrom, škoricovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na jablká dáme mak , posypeme cukrom a vanilkovým cukrom.
3. Krok
Závin môžeme preložiť, aby plnka bola v strede alebo zatočiť. Potrieme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C 40 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7263 videní