Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo maková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo makova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
receptletoltes.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 12 bielkov
  • štipka soli
  • 2 mokka lyžičky mletej škorice
  • kôra nastrúhaná z jedného citrónu
  • 120 g rozmixovaných sušienok
  • 4 lyžice jablkovej plnky
  • 360 g mletého maku
  • Jablková plnka:
  • 1,3 kg strúhaných jabĺk
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • šťava z 1 citróna
  • Krém:
  • 9 žĺtkov
  • 900 ml mlieka
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g cukru
  • 105 g škrobu (zlatý klas)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme jablkovú plnku : Olúpte jablká, nastrúhajte ich na hrubom strúhadle, potom pridajte citrónovú šťavu, cukor a škoricu a poduste. Po dokončení nechajte náplň vychladnúť.

2. Krok

Ďalším krokom je príprava krému : Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a cukrom do peny, potom pridáme 1 dl mlieka a tiež jedlý škrob. Zvyšných 8 dl mlieka uvaríme a vmiešame pripravenú vaječnú hmotu. Varíme, kým nevznikne hustý krém. Nechajte krém úplne vychladnúť.

3. Krok

Potom príde na rad cesto : Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhú penu. Do peny sa pridá mletý mak, škorica, nastrúhaná citrónová kôra a nakoniec mleté ​​sušienky, a 4 lyžice jablkovej plnky.. Premiešame stierkou.. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme z neho 2 piškóty v tortovej forme 26 priemer. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút. Oba korpusy rozkrojíme na 3 časti.

4. Krok

Keď nám žĺtkový krém vychladne , vyšľaháme smotanu na šľahanie a po častiach do nej vmiešame vychladnutý puding.

5. Krok

Nasleduje zostavenie torty v tomto poradí: piškóta - krém - piškóta - jablková plnka - piškóta - krém - piškóta - jablková plnka - piškóta - krém - piškóta. Potom povrch torty natrieme zvyšným krémom.. Povrch môžete ľubovoľne ozdobiť šľahačkou, jablkami, makom, alebo len škoricou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1063 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.