Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkovo maková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo makova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
receptletoltes.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 12 bielkov
  • štipka soli
  • 2 mokka lyžičky mletej škorice
  • kôra nastrúhaná z jedného citrónu
  • 120 g rozmixovaných sušienok
  • 4 lyžice jablkovej plnky
  • 360 g mletého maku
  • Jablková plnka:
  • 1,3 kg strúhaných jabĺk
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • šťava z 1 citróna
  • Krém:
  • 9 žĺtkov
  • 900 ml mlieka
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g cukru
  • 105 g škrobu (zlatý klas)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme jablkovú plnku : Olúpte jablká, nastrúhajte ich na hrubom strúhadle, potom pridajte citrónovú šťavu, cukor a škoricu a poduste. Po dokončení nechajte náplň vychladnúť.

2. Krok

Ďalším krokom je príprava krému : Žĺtky vymiešame s vanilkovým cukrom a cukrom do peny, potom pridáme 1 dl mlieka a tiež jedlý škrob. Zvyšných 8 dl mlieka uvaríme a vmiešame pripravenú vaječnú hmotu. Varíme, kým nevznikne hustý krém. Nechajte krém úplne vychladnúť.

3. Krok

Potom príde na rad cesto : Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhú penu. Do peny sa pridá mletý mak, škorica, nastrúhaná citrónová kôra a nakoniec mleté ​​sušienky, a 4 lyžice jablkovej plnky.. Premiešame stierkou.. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme z neho 2 piškóty v tortovej forme 26 priemer. pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 - 20 minút. Oba korpusy rozkrojíme na 3 časti.

4. Krok

Keď nám žĺtkový krém vychladne , vyšľaháme smotanu na šľahanie a po častiach do nej vmiešame vychladnutý puding.

5. Krok

Nasleduje zostavenie torty v tomto poradí: piškóta - krém - piškóta - jablková plnka - piškóta - krém - piškóta - jablková plnka - piškóta - krém - piškóta. Potom povrch torty natrieme zvyšným krémom.. Povrch môžete ľubovoľne ozdobiť šľahačkou, jablkami, makom, alebo len škoricou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1146 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.