Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkovo makové dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo makové vlny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 3 jablká
  • 250 g masla
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 225 g + 2 lyžice cukru
  • 5 vajec
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice mlieka
  • 250 g mletého maku
  • 8 listov želatíny
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice mandľového likéru
  • 400 ml pohár zaváraných brusníc
  • 150 ml jablkovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky..

2. Krok

Vymiešame si maslo s vanilkový a obyčajným cukrom do peny..Pridáme vajcia jedno po druhom..V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a vmiešavame k maslovej zmesi striedavo s 3 lyžicami mlieka..Polovicu cesta si nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech cca rozmer 32 x 39 ..

3. Krok

Do druhej polovice cesta vmiešame mak,a nalejeme ho na bledé cesto.Do cesta potom poukladáme jablká,a vložíme do vyhriatej rúry 175°C a pečieme cca 25 minút. Skontrólujeme špáradlom a po vybratí necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

listov želatíny si namočíme..Smotanu na šľahanie vylejeme do hrnca necháme spolu s dvomi lyžicami cukru zohriať a a potom v nej rozpustíme želatínu.

5. Krok

K želatíne pridáme 2 lyžice macarpone premiešame a neskor vmiešame aj zostávajúce mascarpone aj mandľový likér..Podľa potreby môžete prisladiť...Krém navrstvíme na piškótu a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.

6. Krok

3 plátky želatíny teraz namočíme do studenej vody.Medzitým rozvaríme brusnice pridáme aj jablčný džús a uvaríme pyré..Pridáme želatínu a premixujeme..Vzniknuté želé nalejeme na vrch zákuska a necháme opäť 2 hodiny tuhnúť...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

872 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.