- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkovo makové dunajské vlny
Jablkovo makové dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 jablká
- 250 g masla
- 1 balík vanilkového cukru
- 225 g + 2 lyžice cukru
- 5 vajec
- 350 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice mlieka
- 250 g mletého maku
- 8 listov želatíny
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 3 lyžice mandľového likéru
- 400 ml pohár zaváraných brusníc
- 150 ml jablkovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Jablká si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky..
2. Krok
Vymiešame si maslo s vanilkový a obyčajným cukrom do peny..Pridáme vajcia jedno po druhom..V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a vmiešavame k maslovej zmesi striedavo s 3 lyžicami mlieka..Polovicu cesta si nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech cca rozmer 32 x 39 ..
3. Krok
Do druhej polovice cesta vmiešame mak,a nalejeme ho na bledé cesto.Do cesta potom poukladáme jablká,a vložíme do vyhriatej rúry 175°C a pečieme cca 25 minút. Skontrólujeme špáradlom a po vybratí necháme úplne vychladnúť..
4. Krok
listov želatíny si namočíme..Smotanu na šľahanie vylejeme do hrnca necháme spolu s dvomi lyžicami cukru zohriať a a potom v nej rozpustíme želatínu.
5. Krok
K želatíne pridáme 2 lyžice macarpone premiešame a neskor vmiešame aj zostávajúce mascarpone aj mandľový likér..Podľa potreby môžete prisladiť...Krém navrstvíme na piškótu a dáme do chladu aspoň na 2 hodiny.
6. Krok
3 plátky želatíny teraz namočíme do studenej vody.Medzitým rozvaríme brusnice pridáme aj jablčný džús a uvaríme pyré..Pridáme želatínu a premixujeme..Vzniknuté želé nalejeme na vrch zákuska a necháme opäť 2 hodiny tuhnúť...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
822 videní