- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo-orechový koláč
Jablkovo-orechový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 380 g hladkej múky
- 250 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- citrónová aróma
- 150 g vlašských orechov
- Plnka :
- 2 kg jabĺk
- 80 g cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame , potom ich vyžmýkame a spolu s cukrom necháme uvariť. Po zmäknutí pridáme škoricu a škrob a dobre premiešame, necháme na ohni asi 5 minút, potom necháme vychladnúť.
2. Krok
Bielky vymiešame so štipkou soli, potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nevznikne tuhý sneh. Samostatne vymiešame žĺtky s mliekom, olejom a citrónovou esenciou. Táto zmes sa ľahkými pohybmi zdola nahor zapracuje do dobre vyšľahaných bielkov. Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne premiešajte.
3. Krok
Polovicu cesta vylejeme na plech 35 x 25 vystlaný papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry na 180°C na 10 minút. Kým je plech v rúre, nasekajte si nahrubo vlašské orechy.
4. Krok
Plech vyberieme z rúry, posypeme polovicou vlašských orechov, rozložíme jablkovú plnku, zalejeme zvyškom cesta, zarovnáme a posypeme zvyšnými vlašskými orechmi. Plech opäť vložíme do rúry na cca 35-40 minút, urobíme test špáradlom a potom vyberieme z rúry. Koláč vyberieme aj s papierom na pečenie, na mriežku a necháme dobre vychladnúť, potom porciujeme.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní