Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkovo-orechový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 380 g hladkej múky
  • 250 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová aróma
  • 150 g vlašských orechov
  • Plnka :
  • 2 kg jabĺk
  • 80 g cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame , potom ich vyžmýkame a spolu s cukrom necháme uvariť. Po zmäknutí pridáme škoricu a škrob a dobre premiešame, necháme na ohni asi 5 minút, potom necháme vychladnúť.

2. Krok

Bielky vymiešame so štipkou soli, potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nevznikne tuhý sneh. Samostatne vymiešame žĺtky s mliekom, olejom a citrónovou esenciou. Táto zmes sa ľahkými pohybmi zdola nahor zapracuje do dobre vyšľahaných bielkov. Pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne premiešajte.

3. Krok

Polovicu cesta vylejeme na plech 35 x 25 vystlaný papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry na 180°C na 10 minút. Kým je plech v rúre, nasekajte si nahrubo vlašské orechy.

4. Krok

Plech vyberieme z rúry, posypeme polovicou vlašských orechov, rozložíme jablkovú plnku, zalejeme zvyškom cesta, zarovnáme a posypeme zvyšnými vlašskými orechmi. Plech opäť vložíme do rúry na cca 35-40 minút, urobíme test špáradlom a potom vyberieme z rúry. Koláč vyberieme aj s papierom na pečenie, na mriežku a necháme dobre vychladnúť, potom porciujeme.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.