- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkovo orechový koláčik
Jablkovo orechový koláčik

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto :
- 200 g mäkkého masla
- 100 g cukru
- 300 g hladkej múky
- 1 vajce
- kôra z 1 citróna
- štipka soli
- Orechová vrstva :
- 200 g mletých vlašských orechov
- 1 vanilkový cukor
- 80 g cukru
- 3 dcl hustej kyslej smotany
- 1 žĺtok
- Ďalej :
- 1 kg jabĺk
- 3 - 4 lyžice marhuľového džemu
Postup prípravy
1. Krok
Maslo vyšľaháme s cukrom a soľou, pridáme citrónovú kôru a celé vajce a nakoniec pridáme múku. Necháme päť minút odpočívať, potom veľmi natenko rozvaľkáme a vyložíme vymasteným veľkým alebo stredným plechom na pečenie. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu.
2. Krok
Pomleté vlašské orechy zmiešame s kyslou smotanou, žĺtkom, vanilkovým cukrom a cukrom, natrieme na surové cesto. Jablká ošúpeme, zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky. Husto rozotrieme na vrch cesta tak, aby boli jablká do polovice zakryté (vrch môžeme ešte posypať kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou).
3. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 35-40 minút. Kým sa pečie, zmiešame marhuľový džem s trochou vody a privedieme do varu. Ešte teplý ho natrieme na vrch hotového koláča . Treba trpezlivo počkať, kým vychladne, lebo až potom sa dá pekne krájať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní