Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkovo pudingový koláč obrátený

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovo pudingovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.gustos.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg jabĺk
  • 4 lyžice cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • škorica podľa chuti
  • piškóta:
  • 6 vajec
  • 180 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • citrónová kôra
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Puding:
  • 1 liter mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 150 g cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • lyžička želatíny v prášku
  • 3 lyžice vody
  • 3 - 4 lyžice čokoládového uvareného pudingu
  • škorica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpeme si jablká a nastrúhame ich na hrubom strúhadle..pridáme k nim cukor, vanilkový cukor , škoricu podľa vašej chuti..Premiešame.

2. Krok

Na plech 23 x 32 si dáme papier na pečenie.Na dno dáme vyžmýkané jablká a utlačíme ich.

3. Krok

Teraz si pripravíme cesto..oddelíme si bielka od žĺtkov..najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny..Potom pridáme po lyžiciach mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva a s nastrúhanou citrónovou kôrou..Nakoniec vmiešame sneh ktorý si vyšľaháme z bielkov so štipkou soli.

4. Krok

Cesto vylejeme na jablkovú vrstvu a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C kde pečieme koláčik 45 - 50 minút..Po upečení vyberieme koláč z rúry a necháme ho 15 - 20 minút chladnúť na plechu a potom ho preklopíme na tácku, a opatrne dáme dole papier na pečenie.

5. Krok

Pripravíme si puding.Zmiešame si pudingový prášok so 150 ml mlieka..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom.keď sa mlieko varí pomaly vlejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť.

6. Krok

keď krém vychladne pridáme do neho vyšľahanú šľahačku a podľa návodu si pripravíme želatínu..Potom želatínu vmiešame do krému a krém necháme cca 30 minút odpočívať v chladničke aby sa nám dobre rozotrel na koláčik..Keď ho navrstvíme opäť dáme celý koláč do chladničky 2 - 3 hodiny necháme odpočívať.

7. Krok

Po odpočinku dozdobíme koláčik studeným čokoládovým pudingom alebo vyšľahanou šľahačkou a škoricou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5361 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.