Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový chlebíček so škoricou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkový chlebíček so škoricou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablkový chlebíček so škoricou Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Tento jednoduchý chlebíček je šťavnatý vďaka nastrúhaným jablkám, chrumkavý vďaka vlašským orechom a prevoňaný škoricou. Ideálny recept na jeseň! Vyskúšate ho?

reklama:

Suroviny

  • 3 kusy vajec
  • 100 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 150 g jabĺk
  • 100 g vlašských orechov
  • 230 g polohrubej múky
  • 150 g hnedého cukru
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžica škorice
  • 1 štipka soli
  • 5 g masla
  • 5 g hrubej múky
  • 1 lyžička práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte horkovzdušnú rúru na 170 stupňov Celzia. Formu na chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

2. Krok

Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia. Pridajte mlieko, olej, hnedý cukor a všetko dôkladne premiešajte pomocou ručnej metly. Následne primiešajte nastrúhané olúpané jablká a nahrubo nasekané vlašské orechy.

3. Krok

V inej miske zmiešajte polohrubú múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Postupne zapracujte sypké ingrediencie do tekutej zmesi. Hotové cesto prelejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček.

4. Krok

Vložte formu do predhriatej rúry a pečte približne jednu hodinu. Na zistenie, či je chlebíček hotový, zapichnite do neho špajdľu; ak ju vyberiete suchú, chlebíček je upečený. Po upečení ho opatrne vyklopte na drôtenú mriežku a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte povrch práškovým cukrom.

reklama:

Tento chlebíček je skvelý na raňajky alebo ako dezert k popoludňajšiemu čaju. Prajeme vám dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.