Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:dulciurifeldefel.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
Placinta frageda cu mere 1.jpg
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1 vajce
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 5 lyžíc oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra
  • 300 - 400 g hladkej múky
  • Plnka:
  • 1 kg jabĺk
  • cukor podľa chuti
  • 1 - 2 lyžice oleja
  • škorica podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske premiešajte vajíčko so štipkou soli, až kým nezdvojnásobí objem. Pridáme cukor a citrónovú kôru a potom premiešame, kým nezískame krémovú kompozíciu. Nalejte olej a mlieko a jemne premiešajte. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiesite homogénne cesto, ktoré sa nelepí na ruky.

2. Krok

V závislosti od typu múky je možné použiť menej alebo viac. Začnite od 300 gramov a v prípade potreby pridajte.

3. Krok

Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.Dáme do hrnca, pridáme k nim cukor podľa chuti a olej..Povaríme ich kým nepustia šťavu a potom kým sa šťava neodparí..Podľa chuti pridáme aj škoricu.Potom necháme vychladnúť.

4. Krok

Na pomúčenú dosku si dáme 2/3 cesta.Rozvaľkáme ho na veľkosť plechu 20 x 30 a cesto prenesieme na plech vyložený s papierom na pečenie.Na cesto rovnomerne navrstvíme plnku z jabĺk.

5. Krok

Cesto ktoré nám zostalo rozvaľkáme a nakrájame na prúžky ktoré potom mriežkovane poukladáme na povrch koláča.

6. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C až kým koláčik na povrchu nestmavne..cca 40 minút.-

7. Krok

Po upečení necháme vychladnúť až potom nakrájame na porcie..koláčik je v deň upečenia chrumkavý, na druhý deň sa stava mäkkým a vláčnym..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1007 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.