- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Jablkový koláč s kyslou smotanou
Jablkový koláč s kyslou smotanou

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 450 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 250 g masla alebo margarínu
- kôra z jedného citróna
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 vajcia
- Plnka:
- 1,5 kg jabĺk
- 1 lyžica oleja
- šťava z jedného citróna
- škorica podľa chuti
- 1 lyžica strúhanky
- na posypanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Hladkú múku preosejeme, cukor dobre vyšľaháme s margarínom alebo maslom izbovej teploty, nastrúhame citrónovú kôru a vmiešame prášok do pečiva. Pridajte kyslú smotanu a vajcia a dobre premiešajte. Hotové cesto vložte na 30 minút do chladničky.
2. Krok
Z jabĺk vykrojíme jadrovníky, ošúpeme, nastrúhame na strúhadle s veľkým otvorom, trochu vytlačíme šťavu. Nastrúhané jablká podusíme na troche oleja alebo masla. Pridajte citrónovú šťavu, 3 lyžice práškového cukru a škoricu na ochutenie jablkovej plnky, potom ju nechajte vychladnúť.
3. Krok
Na pomúčenej doske vyvaľkáme dva stredne veľké pláty cesta. Jeden z plátov cesta vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu, popicháme vidličkou a posypeme strúhankou. Na to natrieme jablkovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Tento plát cesta tiež popicháme vidličkou.
4. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C . Pečieme 45 minút. Necháme trochu vychladnúť, nakrájame a vrch posypeme práškovým cukrom.

Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3439 videní