Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablkový koláčik

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2 kg červených jabĺk
  • 150 g cukru
  • 2 - 3 lyžičky mletej škorice
  • 4 - 5 lyžíc strúhanky
  • Cesto :
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 125 ml oleja
  • 250 ml mlieka
  • 400 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.. Ak nechávajú veľa tekutiny, vyžmýkame ich . Vložte jablká do hrnca so 150 g cukru a škoricou. Udržujte na miernom ohni, často miešajte, kým jablká nezmäknú a tekutina sa úplne nezredukuje. Horúce jablká zmiešame so strúhankou. Necháme bokom. Rúru predhrejeme na 170°C Do misky dáme vajcia, 150g cukru, vanilkový cukor. Šľaháme, kým vajcia nezdvojnásobia svoj objem, asi 5 minút pri vysokej rýchlosti. Pridajte olej, premiešajte. Pridajte múku, prášok do pečiva, premiešajte a potom nalejeme mlieko. Na záver by nám malo vzniknúť cesto trochu hustejšej konzistencie ako cesto na palacinky. Nalejte ½ cesta na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečte 12-15 minút alebo kým cesto jemne nezhnedne a nechytí kôrku. Vyberieme plech z rúry a na cesto dáme jablkovú plnku, v rovnomernej vrstve. Na vrch nalejeme zvyšok cesta, zarovnáme stierkou.

2. Krok

Pečte 35 – 45 minút, alebo kým koláč dobre nezhnedne a neurobíte test špáradlom. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť. Vychladnutý koláč môžeme poprášiť vanilkovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

149 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.