- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Jablková plnka:
- 800 g jabĺk
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- Vanilkový krém:
- 1 vajce
- 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica hladkej múky
- 1,5 dcl mlieka
- 75 g masla
- 50 g práškového cukru
- Na cesto :
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla
- 75 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1 lyžica kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Na vrch:
- 100 g tmavej čokolády
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Na krémovú jablkovú plnku ošúpeme jablko, nastrúhame a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Vajcia, cukor, vanilkový cukor, múku a mlieko uvaríme na krém a vychladnutý zmiešame s práškovým cukrom vyšľahaným s maslom. Suroviny na cesto vymiesime a rozdelíme na 3 časti, potom vyvaľkáme každú časť na pol centimetra a pečieme pri teplote 170°C 10 minút. Nad parou rozpustíme tmavú čokoládu s olejom. Zostavte krémeš: Prvý plát cesta, potom pridajte vrstvu stlačených jabĺk, potom ďalšie cesto, potom vanilkový krém, ďalšie cesto a nakoniec čokoládovú polevu. Potom necháme cez noc odležať v chladničke, na druhý deň krájame nožom namočeným v teplej vode.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
877 videní