- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jablkový krémový koláč
Jablkový krémový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 3 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 150 ml mlieka
- 30 g masla
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 3 jablká
- 300 g polohrubej múky
- Krém:
- 75 cukru
- 15 g kukuričného škrobu alebo pudingu
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
Postup prípravy
1. Krok
Krém pripravíme: Vajíčko vyšľaháme so škrobom a cukrom do biela. Mlieko privedieme do varu a za stáleho miešania ho pridávame do vaječnej zmesi. Zmes nalejeme späť do hrnca, dáme na stredný oheň a za stáleho miešania metličkou povaríme, kým krém nezhustne. Odstavíme z ohňa. Preložíme do misy, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
2. Krok
Olúpte jablká, vyberte jadrovník. Nakrájajte na nie veľmi hrubé plátky.
3. Krok
Na cesto si vyšľaháme vajcia s cukrom . Rozpustené maslo a mlieko zmiešame s tretinou múky do pastovitého stavu. Stierkou zmiešame s vaječnou zmesou. Pridajte múku preosiatu so soľou a práškom do pečiva a vypracujte cesto. Pridáme jablká a premiešame.
4. Krok
Cesto presunieme na vymastený alebo alebo papierom vyložený plech. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka. Natierame na cesto vo forme mriežky. 25 x 20
5. Krok
Dáme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 35-40 minút. Hotový koláč úplne ochlaďte a posypte ho práškovým cukrom. Nakrájajte a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1145 videní