- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkový mramorový krémeš
Jablkový mramorový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 75 ml oleja
- 75 ml vody
- 150 g polohrubej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 4 - 5 jabĺk
- 1 lyžica krupice
- 1 lyžička mletej škorice
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 1 vanilkový puding + 3 lyžice cukru
- Poleva:
- 100 g čokolády na varenie
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Ošúpeme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle.vyžmýkame z nich šťavu.Zmiešame ich s krupicou a so škoricou..Podľa chuti môžete pridať aj cukor.
2. Krok
Vajcia si vyšľaháme s cukrom, potom pridáme olej a vodu.Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.
3. Krok
Dno plechu 20 x 30 si vyložíme s papierom na pečenie a vystelieme ho strúhanými jablkami.Polovicu cesta vylejeme na jablká a do zvyšnej polovice vmiešame kakao a rozlejeme po bledom ceste.Zavírime vidličkou.
4. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C a pečieme 20 - 25 minút.Hotový koláčik vyklopíme na druhý plech a opatrne stiahnite po 15 minútach papier na pečenie.Nechajte úplne vychladnúť.
5. Krok
Medzitým si uvaríme puding v mlieku spolu s cukrom a rozlejeme po jablkovej vrstve.
6. Krok
Rozpustíme čokoládu s olejom a keď puding na koláči vychladne prelejeme ho čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4338 videní