Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablkový perník – starý recept

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jablkovy pernik stary recept
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

reklama:

Suroviny

  • 4 šálky polohrubej múky
  • 2 šálky kryštalového cukru
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
  • 2 veľké jablká
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do perníka
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 šálka oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Takže ideme na to..Najskôr si ošúpeme jablká a nastrúhame na hrubom strúhadle..môžete ich aj nakrájať na menšie kocky..jablká vložíme do hrnca a zalejeme ich 1 litrom vody..privedieme k varu.Povaríme 10 minút potom ocedíme..Šťavu si odložíme..

2. Krok

Hrozienka ktoré sme si predtým namočili posekáme na menšie , a to isté urobíme aj s orechmi..Do hrnca si dáme 1 šálku oleja, pridáme cukor a štipku soli, a miešame kým sa cukor celkom nerozpustí...

3. Krok

pridáme hrozienka a orechy potom scedené jablká a varíme 2 - 3 minútky..Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť..

4. Krok

v miske si zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, pridáme aj škoricu a vanilkový cukor,prilejeme olejovú zmes a vymiešame cesto..

5. Krok

Cesto vylejeme na plech s a papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej úre pri 180 °C cca 45 minút...Ak by vám cesto zvrchu horelo tak ho prikryte alobalom...

6. Krok

Vrch potom môžete preliať polevou z jablkového vývaru s medom..urobíte si ho tak, že jablkovú šťavu ktorá vám zostala , si dajte zovrieť a pridajte k nej 1 polievkovú lyžicu medu..vyredukujte a prelejte sirupom ktorý vznikol perník..je dobré ho napichať vidličkou aby šťava presiakla ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4291 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.