- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jafolíno
Jafolíno
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Základ:
- 300 g mletých maslových sušienok
- 50 g nalámaných maslových sušienok
- 1,5 - 2 dcl pomarančovej šťavy
- 70 g masla
- Krém:
- 3 vanilkové pudingy
- 1 l mlieka
- 200 g cukru
- 180 g tmavej čokolády
- 180 g masla
- Ganache:
- 200 g mliečnej čokolády
- 180 ml smotany na šľahanie
- Ďalej potrebujeme :
- 2 balenia plnených piškót
- 1,5 dcl pomarančovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si uvaríme plnku: Pudingy a cukor zmiešame a pridáme 1 dl studeného mlieka a dobre premiešame. Zvyšok mlieka zohrejeme a uvaríme puding. Ihneď odoberte do vhodnej misky 1/2 pudingu a pridajte 100 g čokolády na varenie a premiešajte, aby sa rozpustila všetka čokoláda. Povrchy krémov pokryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Základ: Do mletých sušienok pridajte kúsky nalámaných sušienok a namočte ich do pomarančového džúsu. Pridajte maslo izbovej teploty a vypracujte jednotnú zmes. Pripravíme si plech pečenie (34 × 25 cm, to stačí na 2 škatule plnených piškót 4 × 6 ks) posypte dno trochou mletých sušienok a rozložte základ..
3. Krok
Keď pudingy v miskách ochladnú na izbovú teplotu, vmiešame do nich po 90 g masla..
4. Krok
Najskôr dáme na základ tmavú plnku, potom rozložíme plnené piškóty, ktoré namáčame piškótovou časťou do pomarančového džúsu alebo šťavy. Ukladáme ich piškótou na krém.. Piškóty zahladíme svetlým krémom..
5. Krok
Ganache pripravíme zahriatím smotany, do ktorej pridáme nalámanú čokoládu.. dobre rozmiešame.. Polevou zalejeme svetlý krém a necháme v chlade dobre zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(1.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2469 videní