Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jafolíno

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jafolino.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
mymilicake.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 300 g mletých maslových sušienok
  • 50 g nalámaných maslových sušienok
  • 1,5 - 2 dcl pomarančovej šťavy
  • 70 g masla
  • Krém:
  • 3 vanilkové pudingy
  • 1 l mlieka
  • 200 g cukru
  • 180 g tmavej čokolády
  • 180 g masla
  • Ganache:
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • Ďalej potrebujeme :
  • 2 balenia plnených piškót
  • 1,5 dcl pomarančovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvaríme plnku: Pudingy a cukor zmiešame a pridáme 1 dl studeného mlieka a dobre premiešame. Zvyšok mlieka zohrejeme a uvaríme puding. Ihneď odoberte do vhodnej misky 1/2 pudingu a pridajte 100 g čokolády na varenie a premiešajte, aby sa rozpustila všetka čokoláda. Povrchy krémov pokryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Základ: Do mletých sušienok pridajte kúsky nalámaných sušienok a namočte ich do pomarančového džúsu. Pridajte maslo izbovej teploty a vypracujte jednotnú zmes. Pripravíme si plech pečenie (34 × 25 cm, to stačí na 2 škatule plnených piškót 4 × 6 ks) posypte dno trochou mletých sušienok a rozložte základ..

3. Krok

Keď pudingy v miskách ochladnú na izbovú teplotu, vmiešame do nich po 90 g masla..

4. Krok

Najskôr dáme na základ tmavú plnku, potom rozložíme plnené piškóty, ktoré namáčame piškótovou časťou do pomarančového džúsu alebo šťavy. Ukladáme ich piškótou na krém.. Piškóty zahladíme svetlým krémom..

5. Krok

Ganache pripravíme zahriatím smotany, do ktorej pridáme nalámanú čokoládu.. dobre rozmiešame.. Polevou zalejeme svetlý krém a necháme v chlade dobre zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2469 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.