- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodica
Jahodica
- Kusov: 18
- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
- jahodový džús
- Krém:
- 350 ml mlieka
- 2 lyžice cukru
- 1 vanilkový puding, 1 šľahačková smotana
- 1 želatína, 1 jogurt
- 50 g práškového cukru
- 500 g jahôd
- na dekoráciu :
- šľahačka
- jahody
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si bielka s cukrom do snehu..Pridáme žĺtka jedno po druhom a ručne primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 25 minút.. na plechu s papierom na pečenie..20x25 cm
2. Krok
Potom piškótu pokvapkáte jahodovou šťavou.a neskôr prerežeme na dve polovice..
3. Krok
krém si pripravíme uvarením pudingu v mlieku a ten necháme vychladnúť..Po vychladnutí premiešame s vyšľahanou šľahačkou a jedným jogurtom.. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu a práškový cukor.Jahody nakrájame na menšie kúsky a tiež ich pridáme ku krému.
4. Krok
Počkáme aspoň 30 minút kým nám krém trochu zhustne v chladničke, potom ho ešte prešľaháme a natrieme na polovicu piškóty polovicu krému...
5. Krok
pritlačíme druhou časťou z piškóty a dáme zvyšný krém..Dozdobíme šľahačkou a jahodami..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1451 videní