- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 6 vajec
- 250 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru + 2 lyžice
- 5 lyžíc vriacej vody
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 300 g jahôd alebo iného ovocia podľa sezóny
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny,pridáme aj štipku soli..Šľaháme kým nezblednú..
2. Krok
Potom pridáme 5 lyžíc vriacej vody a po každej lyžičke dobre vyšľaháme..Potom vmiešame múku a dobre vymiešame.
3. Krok
Zvlášť si vyšľaháme bielká s 2 lyžicami práškového cukru a s jedným vanilkovým cukrom do tuhého snehu.Pridáme k cestu v dvoch krokoch.Miešame zhora nadol.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 35 ..Na vrch dáme očistené a umyté jahody , ktoré si podľa veľkosti nakrájame na menšie kúsky.
5. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 minút , kde určite prvých 15 minút rúru neotvárame.
6. Krok
Po upečení necháme na plechu úplne vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2822 videní