- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Jahodová marmeláda
Jahodová marmeláda
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 2 kg jahôd
- 800 g cukru
- 4 vanilkové cukre
- 1 citrón
- 2 práškové želatíny
- 100 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Jahody dobre očistíme , umyjeme.. Jahody musia byť nepoškodené a dobre zrelé..
2. Krok
Jahody potom rozmixujeme a dáme do hrnca, pridáme cukor a vanilkové cukre.. citrónovú kôru nastrúhame a citrón vytlačíme a pridáme ja kôru aj šťavu k jahodám.. privedieme spolu do varu..
3. Krok
Keď sa zmes začne variť , znížime teplotu a varíme 30 minút na miernom ohni. Zatiaľ si dáme napučať želatínu. Potom ju pridáme k jahodové mu pyré a dobre rozmiešame.
4. Krok
Odstavte z ohňa a chvíľu počkajte.., a potom marmeládu nalejte do sterilizovaných nádob. Ďalej je tiež rovnaký postup, zabaľte poháriky do deky a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Otvorenú nádobu uchovávajte v chladničke..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
382 videní